• 4ο Δημοτικό Ραφήνας

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα λειτουργήσουν δια ζώσης, στον φυσικό χώρο τους, ακολουθώντας πιστά όλες τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά κατά το διάστημα 8:00-8:15 καθώς η καθυστέρησή τους δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Δε θα γίνεται πρωινή προσευχή στο προαύλιο αλλά οι μαθητές θα μεταβαίνουν κατευθείαν στην αίθουσα διδασκαλίας όπου θα τους υποδέχεται ο διδάσκων της πρώτης ώρας.Κατά την παραμονή των μαθητών στο σχολείο θα ακολουθούνται πιστά όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.Συστήνεται τα παιδιά να θερμομετρώνται στο σπίτι πριν την αναχώρησή τους καθώς επίσης να ελέγχονται για πιθανά συμπτώματα και στην περίπτωση ύπαρξης τους θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι. Θα υπάρξει αντίστοιχη μέριμνα και στο σχολείο.Το τρέχον πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου σε έκτακτες, λόγω κορονοϊού, συνθήκες επιβάλλει την συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση του δασκάλου της τάξης, εκτός από τις ώρες διδασκαλίας και κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Έτσι μια πιθανή απουσία (π.χ λόγω ασθένειας) θα δημιουργούσε δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Κρίνεται αναγκαία λοιπόν τόσο η επικαιροποίηση των κινητών και σταθερών τηλεφώνων όσο και των mail σας (όσον έχουν αλλάξει), όσο και η ετοιμότητά σας για κάθε ενδεχόμενο. Είναι αναγκαίο να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις την ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου καθώς και την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία καθημερινά.Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές που θα ανιχνεύονται με πυρετό, βήχα, συνάχι ή οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα, θα παραμένουν με μάσκα σε χώρο καθορισμένο από τον Σύλλογο των Δασκάλων.

Σε περίπτωση που κάποιο άτομο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος νοσεί, είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να ενημερωθεί το σχολείο και να παραμείνει το παιδί σας στο σπίτι προληπτικά. Αν κάποιος από τους γονείς ταξιδέψει στο εξωτερικό είναι σκόπιμο να υποβληθεί σε τεστ και να μην έρθει σε επαφή με τα παιδιά.Η είσοδος στο σχολείο γονέων/κηδεμόνων ή άλλων προσώπων εκτός των διδασκόντων και των μαθητών δεν επιτρέπεται, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα ασφαλείας.

Η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωτική.

Πριν φορεθεί η μάσκα πρέπει να πλυθούν τα χέρια καθώς επίσης και όταν αφαιρεθεί.

Στο ενδιάμεσο δεν πρέπει να αγγίζεται η μάσκα και το πρόσωπο. Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι και νερό). Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Η ζωή και η υγεία όλων είναι το πρωταρχικό µέληµά µας.

Στην προσπάθειά µας για την οµαλή και ασφαλή επαναλειτουργία του σχολείου µας είμαστε σίγουροι ότι θα σταθείτε αρωγοί, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.


Ευχόμαστε να έχουµε όλοι µια δημιουργική σχολική χρονιά!


Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου

45 views