• 4ο Δημοτικό Ραφήνας

Επιστροφή στο σχολείο


Αγαπητοί γονείς,


Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργική διάθεση.

Ο καινούργιος χρόνος να φέρει ευτυχία στο σπίτι σας και να είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στις 10/1/2022 να γίνει με τροποποίηση των υγειονομικών μέτρων

Κατά συνέπεια θα πρέπει:

1) Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

2) Φροντίστε ΟΛΟΙ να παραλάβετε από τα φαρμακεία, έως και το Σάββατο Πέντε (5) self test για τις δύο επόμενες εβδομάδες. 3 Τεστ για την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για την μεθεπόμενη εβδομάδα.

3) Την Κυριακή το απόγευμα θα κάνετε το πρώτο self test στα παιδιά και θα το δηλώσετε υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr ώστε εμείς να κάνουμε τον έλεγχο το πρωί της Δευτέρας 10/1/2022. Το απόγευμα της Δευτέρας και της Πέμπτης θα κάνετε τα επόμενα και ο έλεγχος από εμάς θα γίνει την Τρίτη και Παρασκευή.

Από την επόμενη εβδομάδα τα τεστ θα είναι δύο (Κάνουμε τεστ κάθε απόγευμα Δευτέρας και Πέμπτης για ο έλεγχος από εμάς γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.)

4) Όλα τα τεστ θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr


Παραμένουν ως μέτρα, ό,τι ίσχυε και κατά το προηγούμενο διάστημα (Χρήση μάσκας, αερισμός αιθουσών, περιορισμοί στις επισκέψεις στο σχολείο, κλείσιμο τμήματος με 50% +1 νοσήσαντες, κλπ)


Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα:

Όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε δωρεάν test με βάση το ακόλουθο σχέδιο. (ST: Self test, RT: Rapid Tets)

Η διάρκεια καραντίνας για τους νοσήσαντες ασυμπτωματικούς θα είναι 5 ημέρες.

ΣΗΜ: Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με ένα mail το σχολείο, mail@4dim-rafin.att.sch.gr μόνο σε θετική περίπτωση, αν τα παιδιά σας νόσησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή νοσούν ακόμη, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα.

Αγαπητοί γονείς,

όπως γίνεται αντιληπτό από όλους, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των συγκεκριμένων μέτρων, και ιδιαίτερα η πραγματοποίηση των Τεστ από όλους μας και η έγκυρη δήλωση τους στην πλατφόρμα edupass.gov.gr . (παρακαλούμε η δήλωση στην πλατφόρμα να γίνεται την ίδια στιγμή που γίνεται το self test καί όχι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν έρθει το παιδί σας στο σχολείο γιατί έτσι δυσκολεύει πολύ ο έλεγχος)

Παρακαλούμε πολύ να επιδείξετε την απαιτούμενη, για μια ακόμη φορά, προσήλωση και ευσυνειδησία στην εφαρμογή των μέτρων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, και αυτήν πρόκληση. Να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να λειτουργήσουν με ασφάλεια.


Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

51 views